Preview

Land Reclamation

Advanced search

ECOLOGICAL AND ECONOMIC POTENTIAL OF THE VITICULTURE INDUSTRY IN BELARUS

Abstract

The article presents the results of a study of the ecological and economic potential of the viticulture industry. Possible approaches to the functioning of this industry and its sustainable development are shown on the basis of systemic accounting of environmental and reclamation aspects of adaptive landscape agriculture.

About the Author

I. V. Domashevich
Belarussian State Agricultural Academy
Belarus


References

1. Лойко, Р.Э. Технология возделывания винограда в открытом и защищенном грунте / Р.Э. Лойко, С.Ю. Соболев, А.С. Бруйло. - Гродно : ГрГАУ, 2003. - 105 с

2. Антонов, Ю.Г. Повышение экономической эффективности производства винограда [Электронный ресурс] / Ю.Г. Антонов. - Режим доступа: http://economy-lib.com/povyshenie-ekonomicheskoy-effektivnostiproizvodstva-vinograda. - Дата доступа: 04.12.201

3. Сивинцев, Ю.В. Радиация и человек / Ю.В. Сивинцев. - М. : Знание, 1987. - 235 с

4. Адаптивное ведение виноградарства (селекция, питомниководство, технологии возделывания, виноделие) : материалы науч.-практ. конф. // Всероссийский научно-исследовательский институт виноградарства и виноделия им. Я. И. Потапенко Россельхозакадемии. - Новочеркасск, 2004. - 223 с

5. Жуков, А.И. Виноградарство / Жуков А.И., Гордеев В.Н. - М : Колос, 2006 -176 с


Review

For citations:


Domashevich I.V. ECOLOGICAL AND ECONOMIC POTENTIAL OF THE VITICULTURE INDUSTRY IN BELARUS. Land Reclamation. 2017;(4):52-56. (In Russ.)

Views: 190


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2070-4828 (Print)